Nejaktuálnější letní tipy…

Zmrzlinové léto začíná u Cukráře Skály

Vanilková, čokoládová, stracciatella, to jsou už „nudné“ zmrzlinové klasiky, ale taková rybízová s kokosem, mandarinková s koriandrem nebo jahodová s thajskou bazalkou, to jsou chutě letošního léta. Alespoň podle vyhlášeného Cukráře Skály, který ve svých cukrárnách ve Šporkovském paláci a v ulici Dlouhá rozehraje koncert originálních a neotřelých chuťových kombinací. Každý týden si vyberete ze 7 druhů zmrzlin + 1 speciální. Léto uCukráře Skály začíná 1. července.

Cukrář Skála na letošní léto připravil speciální zmrzlinovou akci. Svou nabídku oblíbených příchutí pistácie, mučenky s kokosem, liči s grepem, maliny s podmáslím, čokoládové s kardamomem, vanilkové nebo mangové vždy obohatí ještě o jednu speciální, která se bude každý týden měnit.

„Ve zmrzlině by mělo být použito sezónní ovoce z Čech, a proto začínáme 1. července jahodovou. K jahodě se skvěle hodí bazalka nebo máta, proto jasnou volbou pro tuto kombinaci surovin byla thajská bazalka, která má z obou trochu. Na začátku léta ji připravíme jako sorbet,“ říká k zahajovací speciálce Lukáš Skála.

Abyste se do cukráren ve Šporkovském paláci a v ulici Dlouhá vždy těšili ještě o něco více, prozradil Lukáš Skála ještě další lákavé variace.

„Mám rád intenzivní chuť surovin jak v zákuscích, tak ve zmrzlině, proto jednou z voleb bylo tradiční české ovoce rybíz. To jsem ještě ozvláštnil o chuť kokosu, která lehce doplní kyselou intenzitu. Mandarinku s koriandrem jsem vyrobil na přání kamarádky Lady, která si zamilovala toto aromatické koření. To skvěle ladí se svěžestí citrusů a mandarinka byla jasná volba. Mango mučenka zase tvoří vynikající spojení sladké a kyselé chuti.“

Vyrazte na poctivé letní osvěžení do cukráren Lukáše Skály, které jsou součástí gastronomické skupiny TOGETHER a mají za cíl přiblížit zákazníkům nejsladší řemeslo na světě.