Nejaktuálnější letní tipy…

TIP: Nejlepší zmrzlina? Přece ta domácí!

Ovocná zmrzlina, krémové gelato, sorbet nebo stále oblíbenější mražený jogurt jsou lahůdky, které k létu prostě patří a nikdy se neomrzí. Stačí vaše fantazie, pár kvalitních surovin a výkonný zmrzlinovač – a začnou se dít věci.

TIP: Nejlepší zmrzlina? Přece ta domácí!

To nejlepší je, že vlastnoručně připravené mražené dezerty budou obsahovat jen to, co máte sami rádi, a mohou být i bez cukru, laktózy, barviv a dalších přísad, které nechcete konzumovat.

TIP: Nejlepší zmrzlina? Přece ta domácí!

Zmrzlina a gelato

Základ dobré zmrzliny i gelata tvoří mléko, smetana a cukr, které se dál ochucují. Hlavně ovocem, ovocnými šťávami, ořechovou nebo vanilkovou pastou, čokoládou a sladkým i slaným karamelem. Možnosti jsou ale nekonečné a proto se nebojte popustit uzdu své fantazii. Nejde totiž jen o výsledek, ale i o radost ze společného tvoření, do něhož můžete zapojit i děti nebo své hosty.

Sorbet a šerbet

Sorbet se liší tím, že neobsahuje mléko, smetanu, ani žloutky. Vyrábí se z ovoce, vody, cukru a ochucujících či aromatických složek. Je proto vhodný i pro vegany nebo pro ty, kteří nemohou konzumovat mléčné výrobky. Naproti tomu šerbet je sorbet, který obsahuje malé množství přidaného mléka nebo smetany. Šerbet může obsahovat jako zahušťovadlo i vaječné bílky.

TIP: Nejlepší zmrzlina? Přece ta domácí!

Mražený jogurt

Mražený jogurt je hit poslední doby. Je lahodný, zdravý a zvládne ho připravit i malé dítě. Bude vám stačit poctivý řecký jogurt, lžička medu, ořechová nebo vanilková pasta a rozmixované čerstvé ovoce. Nebo ovoce sušené mrazem, které má tu velkou výhodu, že nepouští vodu, která by tu dobrotu rozředila – jogurt bude po zmrazení krásně krémový bez ledových krystalků.

TIP: Nejlepší zmrzlina? Přece ta domácí!

Jak na domácí zmrzlinu?

Na trhu jsou různé typy zmrzlinovačů: od jednoduchých zařízení s vyjímací nádobou, kterou je potřeba relativně dlouhou dobu namrazit v mrazničce, až po samochladicí zmrzlinovače s míchacím zařízením a kompresorem. Rozhodně vybírejte z té druhé skupiny, například zmrzlinovač Gorenje ICM10W. Ušetříte spoustu času – mraženou dobrotu přístroj sám dokonale vymíchá i namrazí. Chladivou pochoutku budete mít ne druhý den, ale už za hodinu. A k tomu „se to“ ještě udělá skoro samo. Přístroj má i funkci pro udržování teploty, takže uchová vaši domácí zmrzlinu, sorbet nebo třeba i mražený jogurt v ideální kondici ještě hodinu po dokončení, dokud nepřijde ta pravá chvíle chladivý dezert podávat.

TIP: Nejlepší zmrzlina? Přece ta domácí!

Aktuálně se prodává za 4 999 Kč.

Více informací: cz.gorenje.com

Zdroj foto: GORENJE