Nejaktuálnější letní tipy…

Trezor Špork opanovalo léto a s ním i sezónní menu plné chutí

Do apartních gočárovských prostor bývalého bankovního trezoru v suterénu pražské restaurace Červený Jelen vstoupilo léto, přesněji řečeno letní menu, podruhé v historii sezónních Trezorových menu šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Trezor Špork opanovalo léto a s ním i sezónní menu plné chutí, které najdete v Hybernské ulici

Inspirováno je sezónními surovinami, nechybí na něm třeba pstruh s rybím karamelem, maďarská foie gras s třešněmi a hořkou čokoládou a další vybrané delikatesy. Letní menu je k dispozici každý týden od úterý do pátku od 18 do 22 hodin až do konce září, kdy jej nahradí menu podzimní.

Trezor Špork opanovalo léto a s ním i sezónní menu plné chutí

Vzhledem k omezené kapacitě kulinářského Trezoru je doporučeno včas si rezervovat místa na www.trezorspork.cz.

V Trezoru Špork vaříme hlavně to, co nás baví a pokud je to jen trochu možné, využíváme lokální suroviny. V letním menu narazíte například na české hříbky, hovězí steaky black angus z Vysočiny a přeštické vepřové z farmy z Mladotic,“ říká šéfkuchař Marek Fichtner.

Trezor Špork opanovalo léto a s ním i sezónní menu plné chutí

PŘEDKRMY

Heirloom rajčata s bazalkovým sorbetem, panna cottou z Burraty a Champagne dresinkem * Maďarská foie gras, variace z třešní, hořkou čokoládou a brioškou * Hříbek s jehličím, špenátem, žitným chlebem a želírovaným consommé *Konfitovaný losos s ratatouille, cuketou a cream cheese * Přeštický vepř se stařenou Goudou, bramborovou pěnou a okurkou

Trezor Špork opanovalo léto a s ním i sezónní menu plné chutí

HLAVNÍ CHODY

Pstruh z Moravského krasu se smetanovým hráškem, slaninou a rybím karamelem * Olivové kuře s omáčkou na paprice a knedlíkem plněným stehnem * Celá kachna stařená na seně s ricottovými noky, červeným zelím a pomerančovou omáčkou * Hovězí Sirloin z české farmy s brazírovaným jazykem, hříbky na smetaně a kroketou * Variace z barevného květáku s omáčkou z oříškového másla a kari rozinkami

O restauraci Červený Jelen

Restaurace Červený Jelen vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy v prostorech bývalé Anglicko-československé banky navržené českým architektem Josefem Gočárem. Nachází se v pražské Hybernské ulici v barokním Swéerts-Sporckově paláci, jehož původním majitelem byl hrabě Špork, zakladatel českého myslivectví, řádu sv. Huberta a donátor umění. K jeho zálibě v myslivectví odkazuje nejen název restaurace, ale také sochy létajících červených jelenů z dílny českého sochaře Michala Gabriela.

Restaurace Červený Jelen propojuje krásnou gočárovskou „modernisticko-funkcionalisticko-kubistickou“ achitekturu, vřelý a pohostinný servis, kvalitní výběr nápojů a moderní pojetí gastronomie založené na citlivém mixu kvalitního grilovaného masa, zeleniny a la carte jídel od týmu pracujícího pod vedením známého šéfkuchaře Marka Fichtnera.

Oslavte Valentýna na Pražských Příkopech v restauraci Červený Jelen: Servírovat se bude Valentýnské menu v Trezoru Marka Fichtnera

Červený Jelen & Trezor Špork

Hybernská 1034/5, Praha 1

www.cervenyjelen.cz

www.trezorspork.cz

www.facebook.com/cervenyjelen

www.instagram.com/cerveny_jelen/

www.instagram.com/trezor_spork/

SÝRY A DEZERTY

Selekce sýrů z Bio Farmy Krasolesí, rajčatová marmeláda, semínkové krekry, ořechy * Máslové buchtičky s vanilkovým krémem, malinami, ostružinami, borůvkami a zmrzlinou z buchtiček.

Zdroj foto: Červený Jelen, Trezor Špork